Studier

2010-2012: Masterprogrammet på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet, för professor Mats Rondin och Johan Stern.

2009-2010: Privatstudier för Mats Rondin, Malmö.

2007-2009: Privatstudier för Maja Vogl, Göteborg.

2004-2007: Bachelorprogrammet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, för professor Morten Zeuthen och Jakob Kullberg.

2001-2004: Gymnasiestudier på Musikkonservatoriet i Falun för Per Helders.

 

Hanna har därutöver deltagit i ett stort antal kurser och masterclasser för bland andra professorer Anner Bylsma, Reinhard Latzko, Alexander Rudin, Ola Karlsson och Mats Lidström.

 

Hon har 150 hp. i historia och konstvetenskap. B-uppsats om tonsättaren Amalia Redec finns att läsa här (länk via Göteborgs Stadsmuseum).

 

 

Verksamhet

 

Hanna är en mångsidig musiker med intresse för både klassisk och modern repertoar. Sedan 2012 är hon verksam som frilanscellist med många olika typer av uppdrag. Hon är efterfrågad inom Svenska kyrkans musikverksamhet i ett flertal olika församlingar, assisterar i Jönköpings sinfonietta och spelar på fester, bröllop och begravningar.

Hanna har ett stort intresse för genreöverskridande musikskapande och samarbetar med många musiker inom singer/songwriter- och visgenren. Bland dem kan nämnas vissångaren Christoffer Lindahl som hon även sedan 2012 arrangerar konsertserien Club Bellman - Visor på Valand med. Hon är ledare för körerna Refrängerna och Damsingers. Tillsammans med violinisten Karin Wiberg utgör hon Duo Dedice, som ofta anlitas till bröllop och mingel.

Hanna tilldelades ett kulturstipendium från Göteborgs kvinnliga diskussionsklubb i mars 2015. År 2012 var hon Fredrika Bremer-förbundets musikstipendiat och framträdde i samband med prisutdelningen på Båstad kammarmusikfestival.

Hanna spelar på en cello av Violinbyggarmästare Jan Larsson, byggd år 2008.

Artikel i Enköpingsposten 9 februari 2016

 

  

UR REPERTOAREN

J.S. Bach: Solosviter för cello nr . 1-5

L. v. Beethoven: Sonater för cello och piano (op. 69 och 102,1)

J. Brahms: Sonater för piano och cello (op. 38 och 99)

C. Debussy: Sonat för cello och piano i d moll

H. Dutilleux: Trois strophes sur le nom de Sacher

P. Nørgård: Solosonat nr. 3 "What is the Word"

S. Prokofjev: Sonat för cello och piano (op. 119)

S. Rachmaninov: Sonat för cello och piano (op. 19)

D. Sjostakovitj: Sonat för cello och piano (op. 40)